В понеделник сутрин личният автомобил на горския надзирател Юсеин Шакиров „Форд Фокус”, оставен на сервиз в „Клуцохор” е осъмнал с разбити стъкла – съобщи самият той. А снощи гарираният на охраняем паркинг в „Дружба” негов служебен джип бива заварен с нарязани гуми, съобщава Седмица.

Зад всичко това стои горската мафия – убеден е Шакиров. Тя не може да се примири с безкомпромисния ни отпор и ефективни действия срещу нейните попълзновения! – казва той.

Само през миналата седмица са съставени 10 акта за нарушения и заловени край Стара река 4 кубика от бял бор и 2 кубика дървесина. Истински екшън с бракониери и ловни кучета пък се разиграл край с. Ичера. Ловците са избягали, а на местопроизшествието бива заварена агонизираща сърна с разпран корем и нахапани от кучетата задни части. Шокирани от гледката, надзирателите я откарват веднага на ветеринар, и след оказаната й помощ, тя бива отведена на разсадника в „Селището”.

Мафията няма да уплаши мен и колегите ми, акциите срещу бракониерите няма да спрат! Те ще срещнат твърд отпор и твърда ръка, ако не спрат с посегателствата и срещу нас! – заяви Шакиров.

 Шакиров и колегите му Илия Иков и Дончев са придобили почти митична слава в района, в който работят. Местните хора ги наричат "Бързи и яростни", тъй като действат светкавично и са безкромпромисни към нарушителите. При смяната на правителствата  Ален Шакиров два пъти е уволняван, но след спечелени дела се връща на работа и продължава да преследва нарушителите. Когато обаче те застанат пред съда, ситуацията понякога е комична, а друг път трагична.

Какво се случва с делата на Шакиров в съдебна зала четете ТУК!

И ТУК