Телефонен разговор, продължил минута и половина, стана причина за избухването на голям скандал в автобус №29  Пловдив. Накрая нервите били опънати дотолкова, че шофьорът започнал да гони наред всички пътници от превозното средство, и то не веднъж, а два пъти. За случая разказа читателка на TrafficNews.bg, която била една от основните действащи лица в драматичната ситуация.  

Жената се качила в рейса в събота следобед от спирката пред блок 10 в район Тракия. След като влязла, се обадила на съпруга си, за да го информира, че вече е тръгнала. Разговорът продължил минута и половина, но това явно подразнило кондукторката и тя започнала да вика на пътничката.

„Започна да ме обвинява, че преча на шофьора. Аз съответно поисках да ми покаже наредбата, в която е забранено разговарянето по телефона. Това означава ли, че всички пътници трябва да мълчат и дори да не си говорят помежду си? Това да не е самолет?”, възмущава се жената.

Последвала и намеса на шофьора, който спрял автобуса и започнал да гони всички пътници.

„След малко тръгна и продължи да мърмори. Аз недоумявах какво се случва и му казах, че професията е въпрос на избор и като не му харесва, да я смени. И той, като заби спирачки, отново започна да гони всички пътници”, добави още тя.

След второто потегляне на автобуса кондукторката продължила да се възмущава на глас, а шофьорът заплашил пътничката, че ако остане без работа, ще й се случи случка на нея.

Според нашата читателка тя не е повишила тон по време на разговора и това определено не може да е причина за такъв голям скандал.

Отправили сме и запитване към фирмата превозвач "Хеброс бус", дали наистина телефонните разговори в автобусите са забранени и очакваме отговор от тяхна страна.