Парк "Лаута", който изпълнява функция на един от белите дробове на Пловдив, отново е залят с боклук, сигнализира читател на TrafficNews

Есента съблече дървета и храсти, а оголеното пространство разкри добре пазените тайни, сиреч нелицеприятния облик на мини сметищата. Само на метри от главната алея нашият читател е щракнал един от боклучавите участъци, който е осеян с пластмасови бутилки, чаши, кутии, кенчета и всевъзможно остатъци от иначе жизненоважния процес по утоляване на апетити и жажди. 

"Да ядеш и да се веселиш е чудесно, но да "сееш" екскрементите си надлъж и нашир граничи с липса на всякаква цивилизованост", категоричен е пловдивчанинът. 

За съжаление подобни гледки, олицетворение на липсващо възпитание и гражданско самосъзнание, не се рядкост в парковете и градините, които стават дом на фестивали и предлагат определени условия за почерпка на открито като барбекю кътове с маси.

Въпросът е защо на фона на осигурени всякакви условия за извършването на пировете благоприлично и чисто, някои продължават да бъдат само ползватели, и то крайни консуматори, демонстриращи пълна безотговорност към околната среда.