Автомобил на Спешна помощ в Ямбол, превозваща пострадал пациент е потеглила с отворена задна врата. Това се е случило миналия петък на един от площадите в града, където е имало катастрофа между лек автомобил и мотопед. При инцидента е пострада мотопедистът. Свидетели на случилото се разказват, че спешният екип е дошъл на петата минута.

В заснето видео обаче се вижда, че след като пациентът е качен в линейката автомобилът потегля, а задната врата се отваря в движение. Това предизвиква множество коментари в социалната мрежа.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Ямбол предизвикаха вътрешна проверка по случая, информира радио 999. От там обясниха, че подробно е разпитан екипът, обслужил случая. Според разказите им, при тръгване на колата медицикът, возещ се при пациента е затворил вратата малко след като линейката е потеглила.

От Спешния център са признали, че автопаркът им е сравнително остарял и амортизиран, но уточниха че това няма общо със ситуацията. В Центъра е получено писмо, че в най-кратки срокове на Ямбол ще бъде предоставен нов реанимобил, тъй като един е на ремонт, след като при катастрофа джип го обърна на пътя.