Куризна ситуация се разигра преди минути на паркинга пред ЖК „Оазис” 5 в пловдивския квартал „Тракия”. Леко ПТП завърши с акт от 100 лева за дама зад волана на Тойота и фиш от едва 20 лева за водача на БМВ Х5, спрял върху тротоара, научи TrafficNews.

Жената паркирала на служебното място пред магазина, в който работи. Видяла неправилно спрелия джип отзад, но нямало как да види, че предната му броня влиза в нейното паркомясто. И го удря леко. На мястото бързо се събират 20-ина човека от близките офиси и викат полиция. Тя отнася глоба от 100 лева, тъй като е причинила катастрофата. Той обаче се разминава само с 20 лв.

„Всички останаха изненадани от наложените санкции. Дори шофьорът на джипа призна, че е виновен, но такива са законите”, разказа пред наш репортер момиче, станало очевидец на случилото се.

Според нея ежедневно на този тротоар спират поне по 3-4 нарушители, които посещават близкия тото пункт. В същото време в района е пълно с деца, оттук постоянно минават и майки с колички. „При положение че законът предвижда глоба от 50 до 200 лв., трябва ли да пострада пешеходец, за да бъде наложена максималната санкция”, питат се живеещи и работещи в комплекса.