Казвам се Таня и реших да ви пиша по повод мръсните клетки за кучета в парк Рибница. От 3 години разхождам любимците си в този парк и за този период няма никакво подобрение за съжаление. Кучетата се разхождат през зимата в калта и мръсотията, а сега през топлите сезони - в трева и отново мръсотия. Повечето хора, които разхождат домашните си любимци, предпочитат да го правят извън клетките. Всъщност кучетата нямат ли право и те да се разхождат на чисто място? И се питам докога ще е така?

Това ни написа читателка на TrafficNews.bg, която ни изпрати снимки на кучешката площадка. Ние пък ги изпратихме на директора на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев с молба за коментар. Ето го и него: 

"Площадката се почиства ежедневно. Ще бъдат поставени още 2 кошчета за отпадъци. През следващата седмица предстои ремонт на мрежата."

 
Що се отнася до боклуците... и те са в изобилие, но тук искаме да напомним на всички, които си разхождат домашните любимци - не само на кучешките площадки. Боклуците ги правим ние! Което означава, че не е лошо поне на земята да не ги хвърляме. И да си чистим след себе си и кучетата ни.