Читателка на Trafficnews.bg сигнализира за поредния кон, оставен своеволно да си пасе трева и да се разхожда из града. Тя обаче е изумена от факта, че животното стои вече цяла седмица завързано в градинка на булевард "Шести септември", непосредствено до голям супермаркет. 

"Всеки ден изкарвам кучето си с каишка на разходка, като обиколката ми включва и въпросното място. Страх ме е да минавам вече от там с кучето си .... нормално ли е това , и това ще е столица на културата?" - възмутено пише нашата читателка. 

Жената споделя още, че на снимките, които е направила, животното е завързано, но неведнъж го е виждала да се разхожда свободно из града в компанията на собственика си. 

"Е как никой, никога, нищо не му каза" - продължава разказа си читателката ни. 

Това не е първият подобен случай в града на седемте тепета, въпреки че Общинският инспекторат глобява наред заради кози, крави, коне и прасета.

Въобще градът под тепетата се е превърнал в селскостопански обор, вероятно се готви пърформанс за Пловдив Европейска столица на културата 2019. 

В случая служители от Общински инспекторат в Пловдив са отговорни да констатират нарушенията, за да последват следните глоби: за физическите лица в размер от 100 до 2000 лева, а за едноличните търговци и юридическите лица от 1000 до 20 000 лева.

Сега ще видите кон боб яде ли! Дворът на бивше училище в центъра на Пловдив стана пасищеКрави, коне, бикове - Пловдив се е превърнал в селскостопански обор, вероятно се готви пърформанс за ЕСК 2019

Река Марица се превърна в къпалня за коне ВИДЕОЗабраната за животните по улиците на Пловдив явно не важи за реката