Нерегламентирани сметища в Столипиново. Няма новина в тези три думи. Свикнали сме  гетото да бъде заливно от отпадъци, а през метри да се образуват нови купчини с боклук. През последните години обаче мнозина, живеещи в квартала започнаха да предявяват претенции към мизерията там.

Те пращат сигнали как има нерегламентирани сметища, как от Община Пловдив не си вършат работата, как няма контейнери и друг им е виновен за проблемите. Хората искат чистота… но в какво се изразява тя?

Читател на TrafficNews изпрати видео, дълго 23 секунди, което показва картинката в Столипиново. На него се вижда гол до кръста местен жител, който съвсем необезпокоявано бута количка със строителни отпадъци. Той ги изсипва до казаните и се връща за поредния си курс. Сметището вече там е на лице и то на метри от училище „Найден Геров”. Въпреки че колите едвам минават, неговите съкварталци го гледан равнодушно под акомпанимента на класически маанета.

Няма какво повече да се добави към тази гледка, която е мултиплицирана из целия квартал , а резултатът – навсякъде е пълно с боклуци. Ако чистотата на квартала означава на всеки няколко часа камиони да събират отпадъците – това няма как да се случи. Когато хората искат чистота, те трябва и да пазят. Без това условие – тези 23 секунди ще се повтарят постоянно, а резултатът ще е все същият.