„Трети ден до кофите за боклук има изхвърлени кокали с месо срещу блока на ул. "Хан Телериг“, това гласи лаконично съобщение на читател на TrafficNews.bg, което се появи на нашата редакторска поща в комплект със снимки, от които ни побиха тръпки.

Сцената изглежда като изкарана от филм на ужасите, а всъщност е реален кадър от жилищен квартал във втория по големина град в България – Пловдив. До кофи за боклук срещу блок на ул. „Хан Телериг“  в квартал Кършияка се търкалят неоглозгани кости, сякаш преди секунди някой е заколил, транжирал и обезкостил голям добитък.

На зловещата гледка са изложени вече трети ден деца, жители на „Северен“, и всеки минувач, дръзнал да избере улицата за трасе. Не ни се иска да гадаем от какво животно са биологичните отпадъци, нито как по-точно се е стигнало до тяхното поставяне там. Предвид че костите гният вече трети ден под слънце и дъжд, без да напрягаме обонянието си, подушваме с очи смрадта на мърша и се чудим… Кой нормален човек би оставил такава кланица на тротоар и кой допуска тя да се задържи повече от 72 часа.

Нашият читател се обръща към властимащите в район „Северен“ с молба градската среда да не става повод децата на пловдивчани да сънуват кошмари. Ние потърсихме за коментар отговорно лице от екологичния отдел на Кметството на района, но линията остана свободна.