Ако не са се запознали с приказката за Пепеляшка, то със сигурност героите от следващата история са се превъплътили в бедното момиче с рокля на принцеса и нейния принц. За разлика от оригинала обаче, тук става въпрос за младоженци от Столипиново, тръгнали по улиците на Пловдив с каляска, украсена в перушини, воали и какво ли още не. Атрактивната гледка стана достояние на минувачите и шофьорите по булевард "Марица". И заради цвета на каляската, младите влюбени очевидно са очаквали красив и розов живот. Но както в истинската приказка, часовникът удря 12 и магията се разваля...

Еуфорията от празника на героите от нашата приказка бързо и безславно угасна - насред кръстовище на пловдивски булевард. Дали е била претоварена, или кръвта на младоженците до такава степен е кипяла и са се вихрили танци на платформата, не става ясно. Но в един момент колелото на розовата каляска се откача от носещата ос и се търкулва по пътното платно.

И вместо да празнуват и да вдигат наздравици с гостите си, смаяните младоженци се потят на жаркото слънце в чакане на своя майстор, който да закачи падналото колело на каруцата и влюбените да продължат по своя път. Дано това да е тяхното първо и последно препятствие в съвместния им живот!