Три възлови кръстовища накараха пловдивчанин да се замисли как се построяват колите при изчакване на зелен сигнал. От поредица снимки става ясно, че червеният светофар често е подминаван от автомобилите, които поне изчакват той да им даде път… но изчакват на метри след него, в самото кръстовище. Двама от нарушителите са маршрутка за обществен транспорт и такси.

Ето как описа трите ситуации читателят на TrafficNewas.bg:

Изпращам ви няколко снимки на това къде хората спират да чакат на червен светофар. Снимките са направени на 26 август. Единствено мога да оправдая човека с червения опел,  който бе хванат от жълт сигнал, докато навлизаше в кръстовището, и реши да не продължи.

Снимката с таксито е направена на кръстовището на бул. “Пещерско шосе“ и бул. “Васил Априлов“. Маршрутката и опелът са на кръстовището на бул.“Освобождение“ и Асеновградско шосе, а мерцедесът и фолксвагенът са разположени там, където се пресичат бул. “Цар Борис Трети Обединител“  и бул. “Христо Ботев“.

При изчакване на колите в самото кръстовище, когато неговият периметър не е голям, колите са потенциална опасност за движещите се напречно, за които сигналът е зелен. Апелираме шофьорите да намаляват при жълт светофар и да спазват маркировката, като остават в очертанията на платното и преди пешеходната пътека.