И през тази седмица читатели на Trafficnews.bg сигнализираха за нередности по пловдивските улици, а седмичната ни рубрика „изцепки на колела” се напълни с поредната порция шофьори, решили, че правилата за тях не важат и могат да паркират където и както си поискат.

Ето и част от сигналите за просташко отношение на водачите към пешеходците и останалите участници в движението. Едно  неправилно паркиране понякога може не само да затрудни движението, но и да предизвика инцидент. Черните хроники под тепетата са пълни с такива случаи.

Първият наглец е заснет на реновираната улица „Йосиф Шнитлер”. Шофьорът на въпросния автомобил  е решил, че тротоарът му принадлежи по право и той може да спира там, когато си пожелае.

„Дори и да е собственик на гараж , да си я прибере вътре ,а не да запушва целия тротоар. Селянията няма почивен ден!” – възмущава се наш читател на поредното абсурдно паркиране под тепетата.

 

Този „толерантен” шофьор пък е кацнал на тротоара на ул. „Братя Миладинови”, точно до светофара. На снимката се вижда и част от детска количка, но въпростният наглец едва ли е помислил за това как една майка, която е излезнала да разхожда детето си би могла успешно да мине по тротоара. Според нашата читателка, която ни изпрати снимката това не е изключение, а редовна практика...

 

Ето и как изглежда „прекрасното” паркиране на това БМВ, коeто се е изтипосало на паркомясто, предназначено за инвалиди. Това неуважително действие от негова страна се случва на паркинг до Гребната база, пред спортния диспансер.

Впечатление прави и изключително малката дистанция между превозното средство и поставения знак, а предницата на БМВ-то е препречила пътя на всички минувачи. Съвестта на шофьора в случая поне малко от малко е проговорила, тъй като той е „помислил” за пешеходците и им е оставил място, за да могат да минават. Оказва се, че има пракя зависимост между цената на автомобила и неуважението, което водачът проявява към закона.

 

Подобно паркиране сътвори и пловдивчанин на улица ул ,,Велико Търново" от страната на библиотека ,,Иван Вазов". За грубото нарушение сигнализира читател на TrafficNewс.bg. Шофьорът на малкото превозно средство, боядисан в светло-синьо, явно не е намерил нищо нередно в това да паркира на място, предназначено за инвалиди. Възможно е той да е взел пример и от колата в съседство, по която има видими следи, че в близките месеци не е помествана оттам.

Целта на подобни паркоместа е да бъдат най-близо до входа, за да се улесни максимално достъпът на хора в неравностойно положение, а не за да е по-удобно за нахалниците!