Зловеща гледка стресна врачани, десетки ученици и малчугани днес сутринта пред училище „Кирил и Методи“ и детската градина край Стария пазар във Враца. Рано сутринта хората се натъкнали на труповете на две улични кучета. 

По думите на хората в района най-вероятно някой ги е отровил, защото са повръщали на земята пяна и кръв. Едното куче е издъхнало до входа на училището, където са контейнерите за смет, а другото - на улицата до детската градина. Труповете им са там от сутринта и още никой не ги е махнал, за да не стряскат децата и учениците, съобщава tribali.com

Това не е първият случай в града на отровени кучета. Преди няколко години имаше случай на масово отравяне в района на автогарата, а преди около две седмици граждани сигнализираха за труп на отровено куче в района на някогашната зоологическа градина край река Лева, в началото на прохода Врацата.


Тенденцията за избиване на уличните кучета с отрова се засилва в цялата страна. Така обаче се поставят в риск живота на домашните кучета и здравето и живота на малките деца, които са любопитни и могат да пострадат сериозно.


Още новини вижте тук!

TrafficNews.bg