„Абе и в Кючука ли ще правят 111-метров пилон?“

Този въпрос зададе във Facebook пловдивчанин, провокиран от разкопана дупка в квартала под тепетата. Той е заснел мястото, което се намира в близост до 1 РУ. В изкопа са положени метални елементи, които вероятно ще държат тежка конструкция. Тя се намира точно до спирка на градския транспорт и е оградена със сигнализираща лента, пише GlasNews.

Дали на мястото ще се появи пилон с българския трибагреник е малко вероятно. Но жители предположиха, че вероятно се предвижда поставянето на билборд.

„То вече освен разкопани улици, дупки, кал и прах, друго не остана в квартала, а... да прибавим и нашествието на пришълците от балкана. УжасТ!!“

„Ще изтряскат някой мега голям билборд, друго няма какво да е.“

„Капан за диви прасета... пълно е с такива в Кючука.“

Темата за 111-метровия пилон на Рожен нашумя през последните седмици. Мненията за него са разнопосочни. Сред някои се срещна одобрение, но за голяма част монтирането на бетонни съоръжение на едно от най-красивите места в страната ни, не е приемливо.

111-метровият пилон на Рожен предизвика буря от реакции ВИДЕОСтава въпрос за 200 квадратни метра ливади, твърди Симеон Караколев от фондация "Наследство в бъдещето"

Снимка: Martin Jelev