Обновената Централна гара хем ни връща 100 години назад, хем гледаме LED монитори! Така се възторгнахме само преди месец, когато в Пловдив се изсипаха един куп важни гости, за да видят възстановяването на старата сграда на жп гарата в автентичния й вид. Което впрочем продължи доста дълго, но всички силно се надявахме чакането да си е струвало.

Е, не можем да отречем, че новите LED монитори, от които можем да виждаме актуалното движение на влаковете, са хубаво нещо. разбира се, че сме "за" модернизацията и новите технологии. Но...

Информацията, която се получава от тези табла, касае само един доста малък отрязък от време и ползва единствено тези, които пътуват или посрещат в момента. Защо няма информационно табло, което да показва цялостното движение на влаковете от и за гара Пловдив за денонощие? Трябва ли за всяко нещо да тичаме до гише "Информация", за да си зададем въпроса?

Ох, гише „Информация“... Темата е доста тегава за голяма част от пловдивчани. В редакцията сме получавали неведнъж сигнали за непрофесионализма на хората зад въпросното гише. Грешна, подвеждаща, неточна информация. Която в някои случаи може да ви коства провалени срещи, скъсани нерви и закъснения с тежки последствия. 

"Никога не мога да съм сигурна в това, което ми казват от "Информация". Веднъж си направих експеримент - в рамките на 20 минути ми отговориха по три различни начина на един и същ въпрос!", разказа пловдивчанка пред наш репортер.

"Ето, вижте - на билета пише, че влакът ми ще пристигне във Варна в 6,19 часа, а от "Информация" ми казаха 6,58! А там трябва да ме посрещнат. Сега какво да им кажа - в колко часа да дойдат на гарата?", жалва се друга наша читателка.

Ако имаше едно табло с разписанието на влаковете, поне щеше да е черно на бяло това, което пише, и нямаше да има постоянно съмнение в истинността му. А и неприятните опашки пред гишето щяхме да си спестим...