Грозотия се пръкна на Главната улица на Пловдив, след като ползвател на етаж от сграда, реши да я обвие с подръчни материали. Читател на TrafficNews.bg ни сигнализира за отблъскващата гледка, а освен това обясни, че и доста опасна.

„Нормално ли е в бъдещата столица на културата да се случва подобно нещо, на най-оживената с туристи търговска улица? Без никакво предупреждение да се поставя пред работещи търговски обекти скеле, което вместо да защитава гражданите,  прави точно обратното? Визията на строителната площадка е най-малкият проблем. Скелето може да падне всеки момент, защото е нестабилно. Добавяме, че от скелето се влачат текстилни части, които са лесно запалими и опасни за преминаващите наоколо деца и възрастни”, пише нашият читател.

В допълнение на това се оказа, че наемателят й от втория етаж си позволява да възпрепятства бизнеса на съседите си от долния етаж. Платнищата и калпавото скеле блокират достъпа до магазините отдолу.

Наш репортер се свърза с кмета на район „Централен” Георги Стаменов. След проверка от администрацията са написали предписание на ползвателя да укрепи скелето и да сложи нова платно, което освен да е естетически издържано, да не блокира и достъпа до обектите отдолу.