Българи бедстват на летището в Копенханген от снощи и не е ясно кога ще приключи тяхната одисея. Всички пасажери са от полета за Бостън, който е с прикачване в Мюнхен. Тъй като вчера летището в Мюнжен бе евакуирано заради  неизвестен мъж, който без необходимите документи бе преминал в специалната зона, която се намира след митническите и паспортните контролни пунктове през авариен изход, много от полетите бяха с огромно закъснение. Включително и полета на "Луфтханза" за Бостън, който е с прикачване в Мюнхен. 
 
 
"Когато пристигнахме в Мюнхен, самолетът за Бостън още не беше излетял, но местата ни вече бяха запълнени и не ни качиха в самолета. От там ни качиха на самолет за Копенхаген, където евентуално да чакаме връзка. Пристигнахме там в 23 часа българско време и ни оставиха в някакво помещение, в което няма нито пейки, нито някакви столове. Раздадоха ни инвалидни столове! , в които да прекараме нощта. Това е абосютна гавра" , коментира пловдивчанката Маргарита Спасова. Сред пасажерите има деца и възрастни хора. 
 
По норматив авиокомпанията трябва да осигури хотел, храна и транспорт, при отлагане на полети с над 5 часа. Вместо това обаче пътниците са оставени на летището без хотел и храна. "В 8 сутринта получихме кафе и кроасан. В Мюнхен са получили по 10 евро за храна, а днес сутринта още 20 евро на летището в Копенхаген" твърдят пътниците. 
Парадоксалното в случая, че само българските граждани от въпросния полет са оставени на произвола.  В Копенхаген на всички други пасажери с отменени и пренасочвни полети е имало подсигурен хотел.
 
До този момент българите нямат ясно дали ще днес ще бъдат качени на самолет за Бостън. Някои от тях вече са се свързали с адвокат и смятат да водят дело срещу самолетната компания.