По абсолютно безобразен начин фирмата, която строи жилищен комплекс и ясли върху държавния терен в Кючука, е „възстановила” тротоара и пътя на бул. „Никола Вапцаров” след присъединяване към експлоатационните дружества. Общинският съветник Слави Георгиев, който живее в зоната, изрази възмущението си, като публикува и кадри в профила си.

От тях се вижда, че върху булеварда са наредени бетони плочи, а тротоарът буквално липсва.

„Дългогодишна практика на община Пловдив е район "Южен", да е задния двор на Пловдив. Явно като такъв го възприема и частния инвеститор, сдобил се с имот от областна управа. 4 седмица, бул. "Никола Вапцаров", кръстовището с ул. "Братя Бъкстон" и прилежащия тротоар, стоят в това положение, на бордюр. Самото свързване с бъдещата жилищна кооперация, продължи над 2 месеца и с тези бордюри, явно инвеститора е сметнал, че е изпълнил задълженията си по "възстановяване" на разкопаната от него отсечка. Кога и как, тук ще се възстанови асфалта, остава задача с повишена трудност. Сметката я плащат преминаващите през натовареното кръстовище”, пише Георгиев.

От Инспектората към Община Пловдив заявиха, че са получили сигнал за състоянието на пътя и тротоара. На място е направена проверка, от която е станало ясно, че срокът за възстановяването на настилката е бил удължен с 2 седмици, като той е бил до 14 февруари. Причината е, че метеорологичните условия били лоши и не позволявали възстановяването на настилката. Те поели ангажимент тази седмица да оправят пътя „ако времето позволява”. Фирмата е внесла депозит в Община Пловдив, като комисия след възстановяването ще направи обследване на ремонта и ще прецени дали да върне сумата.

Припомняме, че теренът в Кючука бе даден на фирмата „Блубилдинг” след търг в Областна управа срещу право на строеж. Компанията на Димитър Боев трябва да изгради  детски ясли  на площ 1200 кв.м , която ще е от минимум от три групи за 75 деца и офиси от минимум 400 км.м за агенция „Социално подпомагане”.  Двата обекта след това ще бъдат дарени на държавата и Община Пловдив.   Срещу това компанията ще вдигне 5-етажен жилищен комплекс с общо РЗП от 8099 кв.м, които ще може да продаде.

Как се изкарват 14 млн. лева срещу 6 партерни помещения на държавен терен в Кючука?Вече се налива бетон върху имота от 3,2 дка на бул. „Никола Вапцаров”. А може там да е парк!