Баловете в Пловдив минаха още преди месеци, но все още в града могат да бъдат забелязани пътници, изскочили от  прозорците на автомобилите, или поне такъв беше видян на кръстовище под тепетата. Не, това не е абитуриент, а пловдивчанин, решил да придържа плоскост, закрепена на тавана на автомобил. Явно недобре закрепена, щом има нужда от допълнително придържане. Абсурдната картинка е заснета от читател на TrafficNews.bg на кръстовището на ВСИ.

По този начин шофьорът и пътникът „държач” са се движили по Бетонния мост. Опасната ситуация очевидно никак не притеснява провесения навън пътник, тъй като той се смеел през цялото време. Явно му се струва смешно, че по този начин застрашава не само своя живот, но и този на останалите участници в движението.

В случай, че не успее да удържи въпросната плоскост и тя се изсипе на пътя, може да предизвика сериозен инцидент, та дори и верижна катастрофа. Няма да е много смешно тогава, нали? Неслучайно, за превоз на товари хората използват бусове, камиони и други подобни автомобили… може би не е толкова забавно, но е някак по-безопасно и отговорно.