В Столипиново правила няма. Епидемичните мерки са нещо ново и нечувано в махалата, а спазването им е невъзможно. Пример за това го показва видео, предоставено до редакцията на TrafficNews от жители на квартала.

На кадрите се виждат над 50 души, скубчени един в друг на улица „Сокол”. Без дистанция и без маски. Стълкновението от хора е заради бой, възникнал между няколко души, научи TrafficNews.

Те са сбили, а кавгата и „сеирът” като магнит са привлекли малко и голямо, за да зяпат. Всеки се бута, за да види кой кого налага, деца се провират между краката на възрастните. Картина за „пример”.

„Без контрол. Не спазват наредбите и разпорежданията. Видят ли гърба на полицията и се почва на ново – музики, събиране, пиене. На базата на кое е дадена оценката, че Пловдив е за пример?”, пита наш читател.

Действително Пловдив бе даден за пример от Националния щаб. „Вие се показахте като един образцов град”- това са били думите на генерал Мутафчийски към градоначалникът Здравко Димитров.

„Образцовите” граждани на Пловдив, от източната част на града вече загърбиха кризисната ситуация. Всички жители са вече по улиците, по откритите барчета, из пазарите. От дни започнаха и годежите, които са съпровождани от музика и танци. Дистанция – никаква. Маски – абсурд.

В рамките само на 3 дни в махалата се вдигнаха две шумни сватби. Кръшни кючеци и веселба тресяха пловдивския квартал, въпреки нестихналата опасност от зараза с коронавирус.