Девствената поетеса Албена Хинкова е останала на улицата след като са ѝ вземи апартамента заради натрупани дългове, съобщава „Телеграф“. Преди пет години тя се прочу с това, че заведе дело срещу колегата си Николай Славов заради това, че подложил на съмнение нейната непорочност по време на литературно четене.

„Албена Хинкова загуби жилището си след кредитиране и съдебно изпълнение, няма самостоятелни имоти, ценителите на картините на дядо ѝ не винаги имат свободни средства, а и една картина им стига, живее на квартира, която трудно бих препоръчала на образован човек. Няма как да плаща дългове. Тя е безработна. Труди се да защити дисертация, готова е да работи и да се справи с женски сили“, написа преди дни в литературен форум нейната колежка Мария Чулова.  

Действително „девствената поетеса“ е загубила жилището си само двайсетина дни след приключването на делото през 2016 г.  

От досието ѝ става ясно, че Албена Хинкова е имала задължения към пловдивското парно „ЕВН България Топлофикация“ на стойност близо 3000 лв.  

През 2013 година, година преди да се обиди на тема чест, тя е взела 10 бона бърз кредит от финансова къща, срещу който е заложила дома си.

Девствена поетеса съди пловдивски журналист за 7000 лева, обявиха го за издирванеХинкова посочва, че той е изрекъл неверни неща по неин адрес в интервю пред новинарски сайт

Получава възбрана и от фирмата-кредитор през 2015 година, когато задълженията ѝ са вече 11 850 лв.   Жилището е продадено на публичен търг. То е придобито срещу 31 129 лв. от „Артек 2000“ ООД, чийто собственик Явор Кидиков се прочу покрай покупката на държавен имот през 2013 година. Само месец по-късно той го продал на 49-годишна жена, която също е човек на перото и има издадена книга.