От ден на ден състоянието на една от пресечките на Рогошко шосе, известна в Пловдив като най-разбития път под тепетата, става все по-трагично. Асфалт вече няма, а дупките стават все по-внушителни. Камиони, които обслужват Дунпак Родина, ПИМК и още няколко големи фирми, вече едва преминават.

Локвите пък стоят с дни и от тях лъха силна миризма. Под водата пък остават скрити огромните кратери, изровени през годините от превозните средства.

Припомняме, че на въпросната улица системно липсват капаците на шахтите. Вече два автомобила пропаднаха в „черната” дупка.

На 31 май такси пропадна в отворената шахта - необезопасена и скрита под огромните локви. В началото на юни пък същото съоръжение, отново бе необезопасено и "глътна" миниван. 

Инцидент по най-разбития път в Пловдив: Кола пропадна в замаскирана шахта

 

„Черната дупка" в Пловдив отново погълна автомобил, вероятно няма и да е последниятТрасето е еднакво опасно за автомобилите и хората, посочват пловдивчани

Два месеца след последователните инциденти, шахтите на най-разбития път отново дебнат за жертва. Притеснени работници в района са решили да вземат нещата в свои ръце. В една от отворените дупки те са поставили дърво, което да сигнализира за опасността.

И въпреки, че улицата обслужва фирми и предприятие, генериращи милиони в публичните бюджети, обратна инвестиция категорично отсъства. Самото Рогошко шосе пък „плаче“ за ремонт.  Проект за реконструкцията на пътя и пресечките има, пари обаче – не!

Хиляди хора всеки ден преминават по трасето, на път за работните си места. Ако състоянието на пътя продължи да бъде в критично състояние, шахтите не са обезопасени и тротоарите не се реконструират, човек може да пострада сериозно или да се стигне до фатален край.

Бейрут? Не, това е улица в Пловдив, водеща до предприятия, генериращи милиони в бюджета