Огромни ями, изяден чакъл и асфалт,  пропаднали шахти и опасност от инцидент при всяко преминаване. Това представлява една от пресечките на Рогошко шосе, която води до няколко от най-големите пловдивски предприятия, които генерират милиони левове в бюджетите на Пловдив и България.

Улицата от ден на ден е във все по-тежко състояние, като тя обслужва Дунпак Родина, ПИМК и още няколко големи фирми.  Въпреки че те генерират средства в публичните бюджети,  обратна инвестиция в инфраструктурата, която е общинска, е оставена в покъртително състояние.

Самото Рогошко шосе също има нужда от спешен ремонт.  Проект за реконструкцията на пътя, заедно с пресечките има, но пари – не! Идеята на градските власти е да включат пътя в новия програмен период. Първо не се знае дали този проект ще бъде одобрен от Оперативната програма, второ – по-рано от 2-3 години той не може да започне през този източник на финансиране. Виждайки състоянието на пътя сега, то след две години там вече няма да може да се минава нито с камион, нито с автомобил, а работата на фирмите ще бъде блокирана.