Бургаска транспортна фирма отнесе глоба за винетка, само три дни след като платила за стикери на всички автобуси.

"Намираме се в патова ситуация и де факто сме наказани, заради гаф в тол системата", твърдят от компанията "М-Бус".

На 29-ти март от фирмата-превозвач платили чрез банков превод 26 електронни винетки за пътнически микробуси на обща стойност 2 205лв., като за извършеното плащане получили обратен e-mail.

Проверка в банковите им извлечения показала, че в същия ден е направен изходящ бюджетен превод за посочената сума от "М-Бус" към Национално тол управление.

Така от превозвача мислили, че всичко е изрядно, докато няколко дни по-късно техен автобус с пътници не бил спрян между Каблешково и Ахелой.

"Първоначално помислихме, че това е първоаприлска шега, но за съжаление се оказа истина. Останахме неприятно изненадани, че от тол полицията са съставили акт на шофьора, че кара без винетка, при положение, че сме извършили плащането още на 29-ти март и имаме документи за това. Обяснението им обаче било, че в тол системата няма отчетено плащане. Тогава си зададох въпроса къде тогава са отишли парите? Притеснени сме от факта, че в същия ден сме платили винетните такси на още 25 автобуса, които превозват пътници по междуградски направления", заяви пред "Монитор" управителят на "М-Бус" Румен Христов.

В момента от фирмата умуват дали да платят глобата по така съставения акт, макар вече да са платили за винетка, или да заведат дело и да си търсят правата по съдебен път.