От ден на ден нарушенията по улиците на Пловдив стават все повече и повече. Безумните маневри на голяма част от шофьорите дори вече се приемат като нормални. Редовно се случва някой хитрец да изпревари цяла колона автомобили само, за да се нареди най-отпред, или да се направи, че не вижда даден знак и да направи точно обратното на обозначеното на него.

За поредно нарушение на правилата за движение по пътищата, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

В няколко снимки той документира как шофьор, идващ от улица „Авксентий Велешки”, посока Търговската гимназия прави забранен ляв завой по "Гладстон", въпреки че на задължителния знак съвсем ясно е обозначено „задължително надясно”.

Това обаче не му се видяло достатъчно и той продължил с нарушенията, като застанал  най-нагло в насрещното и чакал някой да го пусне. С тези свой безумни маневри той не само, че объркал цялото движение по така или иначе натоварения „Гладстон”, но и предизвикал гнева на останалите шофьори, които не можели да се разминат от него.

Това не е първият такъв случай, защото там почти всекидневно задължителния знак за надясно не се спазва, а от една..лентите стават две.

Това създава много рискова ситуация за създаване на ПТП или застрашаване живота на минувачите.