Сахат тепе отново се превърна в нещо средно между магистрален път и паркинг. Десетки коли узурпираха де що пространство има и изпратиха пешеходците в немилост. 

Читател на TrafficNews.bg се разгневи не на шега поради бездействието на тези, отговорни за санкциониране и контролиране на безразборното паркиране на автомобили и за следене на (не)спазването на Закона за движение по пътищата.

Зоните около тепето, обособени като пешеходни и отделени със знаци, указващи забранено навлизането с автомобили, очевидно са примамливи за всичко, които не искат да плащат "Сина зона" или пък просто са решили да се "разходят" на четири колела. 

А контрол... контрол липсва. 

Публикуваме без редакторска намеса възмущението на този пловдивчанин, придружено от снимков материал на "творенията" на шофьори, култивирали завидни способности за пренебрегване на правилата:

Пиша отново като потърпевш от липсата на контрол в район "Централен". Често срещана гледка е паркирането на всевъзможни празни места, които са далеч от синята зона и забранителните знаци. Въпросът е защо липсват контролни органи. Аз живея на Сахат тепе и работя тук, но не искам и да бъда блъскат тук.

Преди ден на тази отсечка към часовниковата кула щяхме да бъдем сгазени като кучета с приятелката ми от поредния наглец, решил да навлезе срещу забранителния знак. Ядосан от факта, че не само няма къде да спре, но и да обърне... той се качи до площада по пешеходната алея и обърна между релаксиращите в обедната почивка хора.

Безобразието е, че тук не само биват оставени да паркират, но и да препречват пътя на линейки, които нямат шанс да се качат по-нагоре и да спасят човешки живот... Не го разбирам това - да се засилваш с колата по пешеходна алея и то след знак, указващ забрана за навлизане!