Лек автомобил "кацна" върху велоалея в пловдивския квартал "Кючук Париж" тази сутрин. Част от трасето, предвидено единствено за колоездачи, е останало временно недостъпно, като самите се са били принудени да карат по пътното платно, за да заобиколят превозното средство. За това сигнализира читател на TrafficNews, който се е сблъскал с наглата проява тази сутрин. 

Според очевидци подобни гледки съвсем не са рядкост. Местните вече са свикнали с необходимостта да правят резки маневри, за да заобикалят леки автомобили и дори пешеходци, които сякаш не забелязват алеите за велосипедисти. В условията на натоварен сутрешен трафик, подобни маневри често създават предпоставки за инциденти. 

В сутрешните часове ползвателите по велоалеята също не са малко. Лекият автомобил, който я е блокирал, е със софийска регистрация. Както се вижда от видеото, водачът на превозното средство се намира вътре в него. Той обаче изглежда твърде ангажиран с мобилния си телефон, за да забележи обстановката около себе си и опасността, която създава.