Автобус от линия 9 продава билетчета втора употреба, сигнализира пловдивчанин. Рано тази сутрин служител на градския транспорт го таксувал с редовна такса от 1 лев, а в замяна му дал омачкано билетче с петна.

Билетът беше в тесте с други, завързани с ластик – не от кочан“, допълва той.

По всяка вероятност, служителите на автобус с регистрация РВ 4261 РХ са част от клиентите на дилърите на билетчета, за които TrafficNews ви разказа. Припомняме, че няколко души обикалят около натоварените спирки от транспортната мрежа на Пловдив, преравят кофите за боклук в близост до тях и оттам изваждат изхвърлените билетчета. Сетне ги приглаждат и предават срещу скромна сума пари на служители на градския транспорт. Последните, от своя страни, ползват всякакви чалъми, за да заблудят потребителите на градския транспорт, че не ги прецакват с изровен от боклуците билет.

Сигналът за нарушението, засечено в автобус 9, бе препратен до предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Началникът му Георги Стоилов заяви, че веднага ще изпрати инспектори, които да проверят сигнала и да санкционират служителите, ако се докажат злоупотреби.

TrafficNews ви апелира, ако и вие засечете някаква нередност в градския транспорт на Пловдив, не се колебайте да сигнализирате медията или компетентните органи.

Още "дилъри" печелят от изхвърлени билетчета, докато градският транспорт в Пловдив затъваОКТ и Общинска полиция взимат мерки

Пак „сделки" с билети за градския транспорт, за пловдивчани - коктейл от бактерии за левчеТърговците на използвани билети от Централна гара продължават с дейността си