Нов „дилър“ на билети за градски транспорт бе забелязан в Тракия. Мъжът е бил заснет от гражданин, докато обикаля около кофите за боклук, разположени в близост до спирки, и събира изхвърлените еднократни карти за пътуване. Всички те скоро ще бъдат предадени срещу скромна парична сума на работещи в сектора на обществения транспорт в Пловдив. След това шофьори и кондуктори ще ги пробутат на пътниците, които ще платят редовна такса от 1 лв., за да получат оръфан и мръсен билет.  

Това се случва едва ден след като TrafficNews ви информира за поредната подобна схема, а от общинските предприятия ОКТ и „Общинска полиция“ се ангажираха да разследват  случая.

Припомняме, че благодарение на тази схема биват ощетявани не само пловдивчани, но и фирмите превозвачи, които няма да отчетат реалните си приходи. Последното оказва влияние и върху хазната на пловдивската община, която продължава да изплаща субсидии на превозвачите, задето работят на загуба.

Медията ни докладва и за този „дилър“ на билети до ОКТ и „Общинска полиция“.

Шефът на „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов пояси, че вече са предприети активни действия спрямо предходния сигнал. Екип, изпратен на място, е иззел голямо количество билети от мъжа, за който вчера в разказахме. Предстои да се преценява дали срещу него ще бъдат предприети последващи действия.

„Общинска полиция“ пък е предвидила допълнително патрулиране и следене за незаконна търговия с изхвърлени билетчета.

Пак „сделки" с билети за градския транспорт, за пловдивчани - коктейл от бактерии за левчеТърговците на използвани билети от Централна гара продължават с дейността си