Строителната фирма, чийто служители най-безцеремонни изхвърляха отпадъци в битов контейнер, бе санкционирана солено. След сигнал на TrafficNews.bg, инспекторите от ОП „Чистота” са установили нарушителя –  софийската фирма„ Път Прибор”ООД и са му изпратили „честитката.

Така едно спестяване на пари за специален контейнер за строителен боклук, ще коства стотици левове на управата на „Път Прибор”.

Управителят има една седмица да се яви в администрацията на „Чистота”, за да му се връчи акта.

Припомняме, че в началото на седмицата строители най-невъзмутимо са спрели колата си, и то в нарушение, на улица „Богомил”, а след това започнали да изсипват строителни отпадъци в битовете контейнери. От облеклото на работниците и колата им, ясно личало, че това не са т.нар. домашни майстори, а служители на строителна фирма. Те най-невъзмутимо напълнил контейнера  със строителни боклуци.  Изхвърлянето на подобен тип отпадъци в битовите контейнери е забранено.

Не така! Строители изсипаха боклуците си в битови контейнери, „Чистота” ги подгони СНИМКИРаботниците запрашиха улица „Богомил”, издирват ги чрез полицията

Още тогава шефът на общинското предприятие, отговарящо за чистотата в Пловдив, заяви, че фирмата ще бъде жестоко санкционирана за неспазване на наредбите.

За удобство на гражданите от ОП „Чистота” са поставили в 6-те района на Пловдив по един контейнер тип „бобър”. Той обаче може да се ползва само от физически лица.  Всички фирми сами трябва да осигурят такива контейнери и да следят за регламентираното изхвърляне на материалите.