66-годишен мъж от София е бил зад волана на автомобила, направил безумно изпреварване на пътя Смолян - Асеновград вчера следобед. Абсурдната маневра е била заснета от жена, пътувала в автомобил зад колата на столичанина. 

Кристина Димитрова качи видео в социалните мрежи. Безразсъдният шофьор започнал да изпреварва без никаква видимост  и влязъл директно в насрещното, където в същото време се появил джип. За щастие „бързащият” шофьор  успял да се прибере навреме и не се стигнало до инцидент.   „Убиец на пътя” написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Водачът е призован да се яви в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян, където да обясни случилото се. За изясняване на фактите и обстоятелствата, сведения ще бъдат снети и от свидетелката, заснела видеоклипа" съобщиха от ОДП Смолян. 

Обръщаме се към останалите участници в движението, в това число водачът на насрещно движещия се автомобил и тези, които са възприели факти, свързани с рисковото шофиране да се обадят на тел. 0301/ 35 521 и да съобщят телефон за връзка с тях. Благодарим за подадения сигнал и приканваме всички участници в движението, станали свидетели на нарушения на правилата за движение да сигнализират компетентните органи на тел.112 или в най-близкото управление на МВР“, призозават от полицията в Смолян.