Градският стадион в Костенец се разпада. За това ни сигнализираха зрители. Въпреки, че съоръжението е ремонтирано с европейски пари преди няколко години, сега то е в окаяно състояние. През есента на 2014-а година първата копка за над 5 милона лева е направена. 3 години след ремонта Стадион "Бенковски" изглежда все по-зле. Прилежащите помещения към стадиона по-скоро приличат на кибритени кутийки, отколкото на масивни сгради. Всички са направени от гипс-картон, съобщава bTV.

Помощният терен вече е с разлепена настилка, а изолацията и самата козирка се свличат. Освен да изпълнява функцията си на козирка, фасадата се ползва и за кошче. Старата лекоатлетическа писта е премахната за сметка на ... стена. Доста често хората от града се шегуват, че това е затворът на Костенец. Теренът ползва местният отбор "Бенковски". Има и два 2 клуба по лека атлетика. Пистата е покрита с насипния вариянт на тартана. Големи парчета от конструкцията висят точно над трибуните. Просто с дъждът и комбинацията с евтиния материал ще допринесе до срутване на самата козирка, смятат местните хора. Само на 10 километра от Костенец, за същите пари е изграден цял спортен комплекс.

Гордостта на Долна баня освен с футболен терен, разполага с няколко корта, басейн, фитнес на открито и писта, но цяла. Стадионът в Костенец е с 10-годишна гаранция, а фирмите изпълнители ЕТ "Металик-Иван Михайлов" и "Хитбилдинг" ЕООД, трябва да го поддържат. „Трудно ни е да влезем в комуникация с тях и най-спешните проблеми ги отстранява общината сама. В момента подготвяме едни искове към фирмата изпълнител

От проектантската фирма, дала идейния проект отказаха коментар. Потърсихме и фирма ЕТ "Металик-Иван Михайлов", но не открихме никой. Другият представител в консорциума - "Хитбилдинг", е със седалище в София. На официално посочения адрес обаче фирма с такова име няма. Регистърът за обществени поръчки показва, че досега тя има общо 52 договора на стйност малко над 48 милиона лева отпуснати от Европа. „Тук не може да се тренира, защото е опасно. Самата писта я няма, върху цимента е сложена посявка. Това не е писта, а ограждение на стадиона. Имаше сгурова писта, преди години тук съ здадохме световна шампионка”, отбелазва Георги Димитров – треньор по лека атлетика. По думите му сета децата тренират в училището или около училището. Сега това е едно футборно игрище, не е стадион, посочва още треньорът. Димитър Димитров дирекция "Противодействие на измамите", в Министерството на земеделието, храните и горите, твърди, че стадионът е проверен от технически инспекторат, установени са нередности и общината е санкционирана.