Светослав Стойков е името на мъжа, брутално изритал жена по стълбите на берлинска метростанция. Това твърдят източници на Нова ТВ. 

Роден е в Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненския ромски квартал „Максуда”.

26-годишният мъж е с богато криминално минало. Според нашите източници нападателят от метрото многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Предполага се, че за последно е бил в страната преди около месец. 

 

Говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер коментира, че реалните „нападатели се укриват в България, роднини са“. От германска страна искат те да бъдат екстрадирани.

Инцидентът е станал през октомври, но съвсем наскоро в публичното пространство изтекоха кадри, което доведе до масово възмущение и недоволство в социалните мрежи. Спирката на метрото, където се е случило деянието, е в кварталът „Нойкьолн“ в Берлин. На въпрос защо пострадалото момиче е подало сигнал за атаката толкова късно, Щелтнер обясни, че „тя е забелязала, че ръката ѝ не е навехната, а счупена, едва дни по-късно“. Именно това я подтикнало да подаде жалба в полицията.

Берлински известни личности пък обявиха парична награда за онзи, който издаде извършителя. Щелтнер коментира, че „когато това е в помощ на държавата, законът поощрява подобни награди“.

TrafficNews.bg