100 лева на час плюс 10 лева транспортни разходи е била тарифата на момичетата, работили за четиримата арестувани пловдивски сводници, задържани при акция на Специализираната прокуратура, научи TNS.bg. Антон Пирозов и аверите му - Рангел Карачанов, Владимир Иванов и Христо Георгиев бяха арестувани на 26 март 2016  по обвинениe за сводничество.  

Групата е била създадена от Иванов и Карачанов през есента на 2014 г., още когато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали клиенти, твърдят от прокуратурата. 

Иванов, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично транспортирали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори. Седем проституиращи жени, които са „работили“ с престъпната група, са дали свидетелски показания, в т.ч. пред съдия от Специализирания наказателен съд.

Владимир  до преди няколко години е работил за един от известните пловдивски сводници, като след "пенсионирането" му наследил бизнеса. Карачанов също е бил дясна ръка на друг от местните сутеньори и след оттеглянето му, момичетата останали да работят при него. Пирозов, който работи за голяма таксиметрова компания в града,  се е включил по-късно в бизнеса. "Баща ми е натопен. От 20 години е таксиметров шофьор. Той не е сводник. Не знае кого вози- може да са наемни убийци, може да са дилъри.  Попаднал е на неподходящото време на неподходящото място" коментира дъщерята на Пирозов. Христо Георгиев е от асеновградското село Леново и е треньор по волейбол на деца. 

Сутеньорите поддържали връзки с крупиета, служители в хотели, сервитьори, посещавани от чужденци и българи. Те им изпращали клиенти, които поръчвали момичета за забавление. 

Тарифата била 100 лева, като парите се разпределяли по следната схема - 40 за проститутката, 40 за сутеньора и 20 за посредника. При директен контакт се падали по 50 лева на човек. 

Момичетата ходели на адрес на клиента- в офиси, хотели, апартаменти. Те не разполагали със собствен терен. 

От четиримата само Карачанов е с криминално досие. Той е съден за грабежи и изнасилване.

Половин   милион  лева е седмичният оборот  от проституция в Пловдив. Това показва проучване на TNS.bg.   Приходите от сексуслуги се генерират по няколко линии.  Около 350 хиляди седмично печелят масажните салони под тепетата.  Между 70 и 80 хиляди е оборотът на жриците , които работят на Алеята на любовта и Скобелева майка. Останалите 80 хиляди се разделят между ВИП компаньонките, чиито тарифи варират от 1000 до 5 000 лева на нощ и  т.нар. шанаджийки – момичета , които работят без сводници и тарифите им са между 300 и 500 лева на вечер.

Кои са задържаните пловдивчани четете ТУК!