Американски учени установиха, че съединения в крушите помагат срещу хронични заболявания.

Крушите са по-ефективни в борбата със стомашни заболявания, предизвиквани от бактерията Хеликобактер пилори, след ферментация, твърдят учените от университета на Северна Дакота. При това полезните бактерии остават незасегнати.

Учените са работили със сортовете Бартлет и Старкримсон. Те установили, че благодарение на съдържащите се в тях феноли и антиоксиданти, крушите забавят действието на ферментите, участващи в метаболизма на глюкозата и нишестето. Затова те помагат и при хипергликемия и хипертония, свързана с диабет тип 2, пише Dariknews.bg

Крушите са богати на целулоза, витамин С., калий. Те не съдържат натрий, мазнини, холестерин. В една порция има само 100 калории.