Едва ли има човек, който да не обича да похапва хрупкави бисквити, от които се носи аромат на краве масълце. Те са предпочитани не само от малчуганите, но и от всички "големи деца". Техният вид ни връща мигновено към доброто старо време и поражда у нас мили спомени от детството.

Че кой от нас щом чуе "обикновени бисквити с краве масло" не се присеща за ароматните сутрешни попари или вкусните бисквитени торти с блат от нишесте? 

В този материал ще ви върнем назад във времето с няколко рецепти, които със сигурност ще ви накарат да се развихрите в кухнята. 

За да могат обаче изкушенията, които ще приготвите да бъдат с несравним вкус и аромат, основната съставка трябва да бъдат здравословните бисквити само с краве масло на "Захарен комбинат Пловдив" АД , които предизвикаха фурор и са сред най-търсените на пазара. 

Бисквити с масло, намазани с домашно сладко

Започваме с една вкусотия, която се приготвя за по-малко от минута и е сред любимите на много от нас. За да донесем наслада на сетивата си са ни необходими едно пакетче бисквити с краве масло и сладко или конфитюр от плодове. 

В плюс е, ако сладкото е домашно, а ние препоръчваме такова от горски боровинки и ягоди. Намажете равномерно бисквитката и се наслаждавайте. По желание, може да добавите още масло. 

Каша с бисквити и кисело мляко

Днес все повече родители се обръщат към здравословния начин на хранене, а полуфабрикатите и т.н. „бързи храни“ бавно, но сигурно отстъпват място на разумните хранителни навици. Закуската е най-важното хранене във всяка възраст, но за бебетата тя е от изключително значение. 

Съставки:

6-7 обикновени бисквити

1/2 к.ф. кисело мляко

2-3 с.л. захар

1-2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават или начупват, след което се изсипва водата. Остават се да поомекнат. Добавят се захарта и киселото мляко. После това може да се пасира, но може и да се остави още 5-10 минути, за да поомекнат бисквитите повечко. 
Можете да добавите 1-2 чаени лъжички плодово пюре или намачкан с вилица банан или пъпеш.

"Домашна торта - любимият десерт на малки и големи "

Съставки:

2 пакета обикновени бисквити с краве масло

прясно мляко - 600 мл

захар - 6 с.л.

нишесте - 1 пакетче

Начин на приготвяне:

Сварете нишестето в прясното мляко със захарта. В съд по избор изсипете 1 черпак от нишестето. Отгоре нареждате бисквитите и заливате с нишесте.

Така ред бисквити, ред нишесте, докато напълните съда. Украсявате по избор. Оставяте 2 часа на хладно. И готово.

Бабиния сладък салам с обикновени бисквити с масло

Съставки:

Обикновени бисквити 

500 г краве масло -

150 г ромова есенция

1 бр. орехи 

80 г пудра захар - за овалване

какао - 2 с.л.

ванилия

Начин на приготвяне: 

Наситнете орехите на чопър, не много ситни, да се усещат. Направете същото и с бисквитите. В купа изсипете орехите и бисквитите, затоплете маслото на водна баня и го добавете към сухите съставки разбъркайте с ром, ванилия и какаото. Получената смес оформете на руло оваляйте го в пудра захар. Завийте във фолио и оставете вашия сладък салам във фризера за 3-4 часа да стегне.

Бисквитени какаови топчета

Продукти:

250 мл краве масло

2-3 пакетчета обикновени бисквити

какао и захар на вкус

Приготвяне:

Натрошете бисквитите на прах. Прибавете към тях какаото и захарта. Получената смес добавете към предварително разтопеното масло. Оформете топчета. По желание може да ги поръсите с шоколадови пръчици или кокосови стърготини. Оставете ги да престоят в хладилника няколко часа.

Лесен сладкиш с ябълки и биксвити с краве масло

Съставки:

1 голям пакет обикновени бисквити - 230 г
5 ябълки, обелени, почистени и настъргани
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. канела
500 г цедено кисело мляко 

Начин на приготвяне:

Бисквитите и орехите се натрошават на дребно или се смилат в кухненски робот. Прибавят се захарта, ябълките и канелата и всичко се смесва добре. Притиска се в тортена форма и отгоре се добавя цеденото мляко.  Оставя се в хладилника за няколко часа или най-добре една нощ.

Лесен чийзкейк с бисквити

Съставки:

250 г обикновени бисквити
40 г орехи
50 г масло

Продукти за крема:

400 г крема сирене
300 г заквасена сметана
50 г пудра захар
1 ч. л. настъргана кора от лимон или лайм
3-4 капки сок от лимон

Приготвяне:

Заливка:
Сладко от плодове по избор

Основа:
Бисквитите и орехите се натрошават и разбъркват заедно с омекналото масло. Сместа се изсипва в тава и се притиска хубаво, за да се оформи блат. Тавата се слага в хладилника, докато се приготви кремът.

Крем:
Охладеното крема сирене се изцежда от водата в опаковката (ако има такава) и се изсипва в купа. Към нея се добавят и останалите съставки за крема. Разбърква се хубаво до получаването на хомогенна смес. Кремът се изсипва върху блата в тавата и се заглажда добре. Чийзкейкът се оставя да престои в хладилник поне 3 часа, покрит с фолио.

Сервира се залят със сладко от горски плодове, вишни или друго по избор.


Лесен десерт с бисквити с краве масло 

Съставки:

обикновени бисквити - 300 г

заквасена сметана - 1 кофичка

пуд­ра захар - 2 с.л.

кисело мляко - 1 кофичка

кинфитюр - 1 бр.

натрошени ядки - за посипване - около 1 шепа

Начин на приготвяне:

Смесват се заквасената сметана, киселото мляко, конфитюра и захарта до получаване на гладка смес като крем. Реди се ред бисквити след това се маже с крема, пак бисквити после крем и така до последния слой от крема. Посипва се с натрошените ядки и се оставя в хладилника за 12 часа.

Здравословните бисквити само с краве масло са 100% българско производство на "Захарен комбинат Пловдив" АД, вече може да се намери в две от най-големите вериги в страната – „Кауфланд”, „Метро” и „BulMag”

През последните месеци бисквитите, в които няма хидрогенирани или палмови масла, се разграбват с невиждана сила в търговската мрежа на Пловдив, София, Варна, Шумен, Разград и Търговище.

Това са и първите бисквити в България, които са изцяло с краве масло. У нас няма Български държавен стандарт за бисквитите и други тип лакомства, които постоянно се дават в детските градини и се продават по лавките край училищата. По-голямата част от тях  са именно с пламово масло.

Обикновените бисквити само с краве масло представляват хрупкави ароматни бисквити от еластично тесто. Формата им е квадратна с гладка перфорирана повърхност и накъдрени ръбчета. 

Съставът е съобразен с изискванията на българското законодателство и стандарти! Опаковат се в полипропилен със закачлив дизайн и се транспортират в кашони от вълнообразен картон. Бисквитите не съдържат никакви хидрогенирани и палмови мазнини!