През 1837г. Кралица Виктория се възкачва на британския престол. Тя става най-дълго управлявалата жена-монарх - общо 63 години и седем месеца до 1901г., когато умира. През 2016-а настоящата кралица на Великобритания Елизабет II я задминава. Виктория е от Хановерска династия. 

На днешната дата през 1904г. е основана Международната автобомилна федерация - ФИА. Федерацията е основата в Париж, където и до днес е седалището на ФИА. Тя е създадена, за да представлява интересите на автомобилните асоциации и потребителите. 

В момента ФИА е известна като организация на моторните спортове, най-вече с организираните и контролирани от нея състезания от Формула 1, Световния рали шампионат и шампионата за туристически автомобили (WTCC). Настоящият ѝ президент е Жан Тод. 

ФИА

През 1952 официално е открит първият мост между България и Румъния. Дунав мост е пуснат в експлоатация и между градовете Русе - Гюргево. 

Дължината му е 2,8 км, минава на височина от 30 метра над водата. Изграден е на 2 нива – за влакове и автомобили. Средната част (с дължина 85 м) може да се повдига и да пропуска големи кораби. Има дължина от около 500 км. Архитектурата на моста е на архитект Георги Овчаров, а художественото оформление (порталите на българския и румънския бряг, както и орловите глави по неговата дължина) е дело на украинския скулптор Михайло Парашчук.

До 2013-а мостът е единствен между България и Румъния. През 2013-а е направен Мост "Нова Европа", който е по-популярен като Дунав мост 2 и свързва Видин с Калафат. 

През 1963г. държавните глави на САЩ и СССР - Джон Кенеди и Никита Хрушчов провеждат разговор след приключване на Кубинската ракетна криза. 

През 1973г. след 18-годишно изгнание в Аржентина се завръща бившия президент на страната Хуан Перон. Перон е президент от 1945г. до 1955г. След завръщането си Перон отново става президент, но само за няколко месеца до юли 1974г. 


Берлин

През 1991г. на днешната дата Германския парламент решава да премести столицата от Бон отново в Берлин. Това става само няколко месеца след обединението на Германия през 1990г. И до ден днешен Берлин е столицата на Германия. 

През 1993г. е извръшено първото пробно преминаване на влак през тунела под Ла Манш. Официалното откриване на тунела е на 6 май 1994 г. На него присъстват британската кралица Елизабет II и френският президент Франсоа Митеран. Месец по-късно започва редовното движение на влакови композиции.

Рожден ден празнува американската актриса от гръцки произход Олимпия Дукакис. Роден е актьорът Джон Гудман, както и актрисата и носител на Оскар Никол Кидман. Рожденик е и легендата на Челси Франк Лампард

От 2001г. днешната дата е определена за Международен ден на бежанците

На 4 декември 2000 г. Общото събрание на ООН в Резолюция 55/76 решава, че от 2000 г. нататък 20 юни ще бъде отбелязван като Световен ден на бежанците. От 2001 г. насам ООН и повече от 100 страни спазват Световния ден на бежанците ежегодно на 20 юни. Според ВКБООН в света има 65,3 милиона принудително разселени лица. Повече от 21 милиона от тези хора са бежанци, а 10 милиона са без гражданство. Средно дневно 42 500 души бягат от домовете си, за да търсят закрила в границите на собствената си страна или други страни.


Франк Лампард