За пловдивските шофьори правилникът за движение не важи. Това коментира читател на TrafficNews, който ежедневно попада на подобни нарушения. От изпратените кадри се вижда как пловдивски водач изчаква на червен светофар в лента, която е само за наляво, но впоследствие продължава направо. Действието се развива на бул. "Александър Стамболийски" и Коматевско шосе.

„Това е редовна гледка в нашия град. Постоянно се натъквам на шофьори, които пререждат, застават в най-лява или най-дясна, но продължават направо. Случвало се е дори да попадам и на шофьори от градския транспорт, които извършват същото действие и смятам, че подобни прояви трябва да се наказват чрез глоби или други санкции”, написа тя.

Читатели се оплакват, че има и шофьори, които завиват наляво или надясно от средна лента, което също е предпоставка за ПТП.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg