Първи ден от ремонта на Околовръстното шосе на Пловдив създаде проблеми, но по входно-изходните артерии на града. Тази сутрин в 8:00 часа от „Европейски пътища” затвориха участъка от Коматевско шосе до Пещерско шосе. Проблеми по самия обходен път нямаше, но не такава бе ситуацията по Коматевско шосе, където цял ден имаше тапи. Именно отсечката обра и най-големия трафик, тъй като мнозина не знаеха, че шосето е затворено.

Читател на TrafficNews заяви, че почти през целия ден по Коматевско шосе е било ад.

„ Задръстването в посока града започва от обръщалото и се минава до Старческия дом за 30 минути, а по краткото трасе няма и 1 полицай който да регулира трафика.  В обратна посока е още по голям ад, задръстването започва от стадиона и в рамките на 10 мин се минават не повече от 10-20 метра и полиция липсва отново”, написа нашият читател за ситуацията около 13:00 часа.

По-късно бяха разположени и полицаи по невралгичните точки, които да регулират движението.

В час пик – около 17:00 часа задръстване отново имаше по Коматевско шосе, но не и по Околовръстното в частта му между Асеновградско и разклона за Първенец. 

Припомняме, че ремонтите ще продължат до средата на септември месец, като шосето ще бъде направено на два етапа. Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. До момента изпълнените строително-монтажни работи между „Асеновградско шосе“ и „Коматевско шосе“ са за около 11 млн. лв.