Пускат кръговото движение на Водната палата днес. Това заяви пред TrafficNews директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. Реализирането на движението ще се осъществи след сутрешния трафик, коментира той.

Движението трябваше да бъде пуснато във всички посоки още вчера, заяви преди дни зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, но проверка на TrafficNews установи, че въпреки обещанието това не се е случило.

Миналата седмица, след близо 6-часова сесия стана ясно, че проектът спира за 45 дни, както и че ще се върне старото движение през този период, а обсъжданията и крайните решения ще се взимат напред във времето.

Райчев заяви, че зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов е поел ангажимент за възстановяването на движението. В самия обект няма кой знае какви строително-монтажни дейности,  а асфалтовите настилки са здрави,

Движението на пешеходци пък ще бъде ограничено там, където е работено, ще се махнат огражденията и ще бъде въведена нова организация на движението, която ще има всички възможни завои.

До няколко седмици предстои обществено обсъждане на проекта за пробива на Водната палата. По думите на зам.-кметът след общественото обсъждане, ще бъде уважено общественото мнение - ще се реализира ли проекта на кръговото, или не. 

Обещано - неизпълнено! Кръговото движение на Водната палата остава затворено и днесПредни дни обявиха, че движението ще бъде пуснато в понеделник