39-годишен пловдивчанин се озова в болница, след като е самокатастрофирал с мотоциклет в с. Поповица вчера. По първоначални данни, водачът е отклонил вниманието си, загубил е управление над моторното средство и се е ударил в крайпътен бордюр. След медицински преглед е транспортиран до болнично заведение в Пловдив. Извършената му проба с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта била отрицателна. Случаят е отработен по административен ред.

Получен е и сигнал за пътен инцидент на бул. „Руски“ и ул. „Петьофи“ вчера.  областния град. По първоначални данни, велосипедист е извършил маневра като е отнел предимството мотоциклет, управляван от 53-годишен мъж. Пострадалият моторист е откаран с линейка и настанен в болнично заведение с фрактура на едната ръка, а колоездачът – освободен за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от двамата участници. Работата по случая продължава от служители на сектор „Пътна полиция“.

Пътнотранспортно произшествие се е случило и на кръстовище в Стамболийски между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Търговска“ в града. Лек автомобил „Хюндай“, управляван от 73-годишен водач, не спира на знак стоп и удря странично лек автомобил „БМВ“. В следствие на удара са нанесени материални щети по автомобилите и са пострадали двама пътника в хюндая – жена на 66 г. и мъж на 74г.

След преглед те са откарани в болница за допълните прегледи, като жената е хоспитализирана, без опасност за живота, а мъжът – освободен за домашно лечение. Извършена е проба за наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи, като резултатите са отрицателни. Случаят е отработен по административен ред.

Снимка: илюстративна