Катастрофа с един загинал е станала снощи към 22,40 часа на изхода на Стара Загора в посока Нова Загора до разклона за село Калитиново, съобщиха днес от полицията. Пътният инцидент станал между два автомобила марка "Фолксваген". Първата кола била управлявана от 23-годишен неправоспособен и пиян шофьор, зад волана на другата бил мъж на 47 години.

От удара на място е починал 32- годишен мъж, пътувал в колата на 23-годишния водач, освен това са пострадали друг 32-годишен мъж и неправоспособният шофьор, чиято алкохолна проба била над 1,2 промила, установена е с дрегер. Пострадал е и 17-годишен пътник в другата кола. Ранените са откарани в болница.

По информация на полицията 32-годишният мъж е получил счупване на бедро, контузия на бял дроб и е настанен за лечение без
опасност за живота. 23-годишният шофьор е получил натъртвания и охлузвания по тялото и отказал да бъде настанен в болница.

Пострадалият пътник от другата кола е с травма на костица на ръка и е освободен без опасност за живота. Пробата за алкохол на 47-годишния шофьор е отрицателна.

В сектор "Пътна полиция" в Стара Загора е образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура.