„Не е проблем регулирането, а нарушението на правилата за движение от страна на водачите”. Това заяви директорът на ОКТ Георги Стоилов по повод организацията на движение на кръстовището на ул. „Хан Аспарух“ с „Лозенград”, на което вчера се случи поредна катастрофа.

Припомняме, че с TrafficNews се свърза пловдивчанин, който разказа, че от девет месеца предупреждава Община Пловдив, че въпросното кръстовище в центъра на Пловдив е опасно и ежедневно се случват инциденти там. Вчера медията ни публикува материал по темата, след като пловдивчанинът съобщи, че се е случила поредната катастрофа на въпросното място.

Кръстовището е нерегулирано, улиците са еднопосочни и съгласно ЗДП с предимство са движещите се по ул. „Хан Аспарух”. Правилникът обаче се спазва от не повече от 10% от водачите. Ежедневно на мястото има инциденти, засега без сериозни последствия, но придружени с много закани и цветущи изрази.

По този повод се свързахме с директора на ОКТ Георги Стоилов, който заяви, че инциденти там се случват, защото много от водачите не спазват правилата за движение по пътищата.

„Наясно сме с проблема, но одобрените проекти са такива. Бихме могли да дадем предложение за промяна в организацията на движение, но в този случай, ако направим път с предимство там, ще има инциденти с жертви, а не ламаринени катастрофи”, заяви Стоилов.

Той добави, че това, което могат да направят от ОКТ към този момент е да обезопасят въпросните улици.

Пловдивчанин предупреждава от месеци за опасно кръстовище, накрая стана ПТП на негоОт 9 месеца мъжа праща писма на Община Пловдив заради кръстовището на ул. „Хан Аспарух" с „Лозенград"