Официално откриват ремонтирания път за селата Ситово и Лилково днес. Осемкилометровата отсечка до село Лилково бе в изключително лошо състояние дълго време. Асфалт липсваше, а колите едва се разминаваха. Целият път беше разбит и дупките бяха буквално една до друга.

От сдружението „Заедно за Лилково” съобщиха, че в 10:15 ч. близо до табелата за Лилково са поканени и официални гости и политици, участвали в осъществяването на проекта. Ще има и водосвет за освещаването на трасето.

След близо две десетилетия преминаване през опасните пътни участъци, местните най-накрая ще могат да се движат нормално по родопското трасе. Пътят е разширен и асфалтиран, има маркировка, като предстои поставяне на мантинели в някои части до края на месеца.

Буйна разстителност прикриваше отводнителните канали, които бяха запълнени и водата след обилните дъждове се стичаше по пътя. Изградени са на места нови отводнителни канали, където до момента е нямало.

Припомняме, че до щастливата развръзка се стигна след серия от протести, писма до институции, включително и до бившия премиер Бойко Борисов. Свлачища бяха откъснали част от пътя, а всъщност се оказва, че път по това трасе никога не е имало, а за изграждането на такъв държавата отпусна общо 55 милиона.

Преди време, заповед на АПИ, която спря ремонти за десетки милиони в Пловдивска област, забави допълнително ремонта по трасето.

Тогавашният шеф на АПИ Апостол Минчев изпрати писмо до „Европейски пътища” и другите фирми в страната, които поддържат републиканската пътна мрежа. В него се искаше да се спрат ремонтите до второ нареждане, техниката да бъде прибрана, а мотивът бе, че липсва финансиране.

Началото на края на десетилетната сага! Полагат асфалта на най-разбития път край ПловдивРаботата ще продължи и през идните дни, като до събота включително трасето ще бъде затворено