Колата на НСО, в която е била председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е катастрофирала. Кортежът на НСО се е ударил в кола, докато изпреварвали ТИР. По първоначална информация сблъсъкът е станал край Хитрино на позволено за изпреварване място. 

В отсрещната кола е имало мъж, жена и дете.  За момента не се съобщава за сериозно пострадали, но са откарани в болница.

От Пресцентъра на МВР по-късно разпространиха информация, че е станал инцидент малко след 10.30 часа днес.

Цвета Караянчева след инцидента: Добре съм, имам счупена раменна ставаПредседателят на Народното събрание е настанена в болница в Шумен след катастрофата

По първоначални данни на главен път Шумен –Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31 – годишната водачка на лек автомобил „АУДИ А 4“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил. За преглед в болница са транспортирани трима души.  Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава.

НСО: При удара с Караянчева благодарение на реакцията ни са ограничени щетитеПричина за пътния инцидент ще бъдат установени в рамките на разследването, пишат от службата