Разкопаният новоасфалтиран булевард „Марица – Юг” създаде пречки за пловдивските шофьори през късните часове на деня. Причина за това е липсата на каквито и да е обозначения, че участъците под моста на УХТ, както и под Железния мост са разкопани, а изкопите са дълбоки над 5 см. Toва се случва заради изграждане на отводнителен канал по европейски проект.

Шофьори, които преминават в този участък заявиха пред репортер на TrafficNews, че е пълно безумие липсата на обозначения през деня, а през нощта положението е още по-опасно.

През този булевард вечер водачите се изсилват с автомобилите си, дори не ми се вижда реално, че няма коли с щети, а и с по-сериозно пострадали, тъй като ако попаднеш в този изкоп с висока скорост през нощта, със сигурност не би се разминало без нищо. Явно шофьорите са имали късмета в последния момент да забележат изкопите и да реагират“, коментират шофьорите.

По информация на TrafficNews на няколко места новият асфалт по булеварда трябваше да бъде разкопан напречно около метър, за да бъдат изградени тръбите, както и да бъдат оставени прозорци, където ще бъдат прекарани тръбите и беше заявено, че няма да има нужда да се кърти новия асфалт. Проверка на място обаче показва, че разкопаната част е по цялата ширина на булеварда в участъците, които се ремонтират, а не само метър по дължината.  

Служители на място, коментираха, че се очаква изкопите да бъдат асфалтирани до края на деня. Малко след проверката на наш репортер на място, бяха поставени и обозначителни знаци в южната част на платното, като движението към този момент е ограничено.

След това съоръженията и тръбните участъци трябва да се оразмерят за интензивност на дъжда 314 литра на хектар. Изпълнителят ще трябва и да възстанови всички пътни настилки, зелени площи и тротоарите след дейностите.

Проектът е за близо 360 000 лева, като дейностите са - „Дъждовно отводняване на завирени критични участъци от пътната инфраструктура, в следствие на интензивни валежи, чрез екологично комплексно решение, изпълнявана от Община Пловдив”.

Разкопават част от новоасфалтирания бул. „Марица-Юг”, за да изградят отводнителен каналЕвропейският проект за 360 хил. лева трябва да реши проблема с наводненията по булеварда