Неадекватният шофьор, за който TrafficNews съобщи е задържан от служителите на реда в Пловдив за грубо нарушение на правилата за движение и хулиганска проява на пътя. 

Бързата реакция на патрули на Второ и Трето районни управления последвала след сигнал от тел. 112 около 19 ч. тази вечер. Според първоначалните данни, на ул. "Братя Миладинови" водач във видимо неадекватно състояние се блъснал с автомобила си в предпазно колче на тротоар пред хранителен магазин и избягал от местопроизшествието.

За щастие по време на случилото се няма пострадали. За ситуацията информация е публикувана в социалните мрежи и TrafficNews от очевидци на неприемливото поведение на мъжа зад волана. След усилените издирвателни и заградителни действия самоличността му е установена.

Той вече е задържан във Второ РУ и е започнато бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК. Направеният тест с дрегер отчел над 1,9 промила в кръвта на мъжа. Активните действия и в момента продължават, уведомена е прокуратурата.

В рамките на обявената "нулева толерантност" към подобен тип рисково поведение на пътя и с категорично намерение нарушителите да понесат съответната наказателна отговорност, ръководството на ОДМВР-Пловдив апелира хората, станали свидетели в конкретния случай, да дадат своите показания на телефона в дежурната част на Второ РУ - 032/ 932 002. Предварително изказваме благодарност за проявената гражданска позиция!

На Герджика! Неадекватен шофьор се заби в колчета пред магазин, взе детето си и избягаОчевидци се опитали да го спрат, но не успели