Бившият футболист на „Локомотив” (Пловдив) Иван Говедаров и дъщеря му са били на косъм от смъртта, след като 3-тонен джип ги връхлетял от насрещното на „Кукленско шосе” в Пловдивско преди няколко дни. Джипът бил шофиран от млада жена, която помела няколко стълба, светофар и преградата по средата на платното и се обърнала по таван.  

„Чух страхотен шум. Към колата полетяха части от светофар и мантинелата. Успях да избегна удара, колата се превърташе и летеше към мен и помислих, че ще бъда премазан. Видях шофьорката след инцидента - беше много уплашена. При протоколите тестът й за алкохол е отрицателен”, сподели  той пред Нова телевизия Иван Говедаров. Той призова всички шофьори да карат внимателно и със съобразена скорост.

Дъщерята на Говедаров разказва, че шофьорката е разговаряла по телефона по време на инцидента.

Боряна разкара за инцидента в социалните мрежи.

„Днес аз и баща ми живеем втори живот! Преди няколко дена  джип "Мерцедес", тежащ три тона излетя със  120 километра в час  oт насрещното платно право в нас. Това стана  на Кукленско шосе.  Едвам не ни уби на място ! Колата беше управлявана от младо момиче, което изглеждаше пияно -  със светещ резултат от дрегера и със стъклени очи.  Полицията не и направи тест за наркотици, а само за алкохол? Карайки с много бърза скорост и с телефон в ръка, момичето се блъсна и премаза един уличен стълб, светофар и пътен знак от нейната страна на пътното платно, след което прелетя, смля още 4-5 железни мантинели, които разделят двете трилентови пътни платна и направи смъртоносен пирует към нашата кола в насрещното. Безкрайна благодарност на баща ми Иван, който реагира мигновено и ни спаси живота. Тоест  даде пълен десен и газ или ние щяхме да сме вече на небето и 3-тоновият автомобил автомобил да ни е премазал намясто! Това преживяване ме остави шокирана, безкрайно благодарна и привилегирована, че сме все още живи и здрави и двамата с баща ми! Затова сега пиша този пост, за да призова всички вас, грижовни и отговорни родители, да се погрижите и уверите за децата и близките си, че преди да излязат да шофират коли, те трябва да са трезви, но абсолютно трезви.  Никакъв алкохол или наркотици, без телефони в ръцете и да бъдат внимателни.  Да са съзнателни, докато шофират, да карат в определената от закона скорост и да ценят живота, както своя собствен, така и на другите.   И най-вече да се съобразяват с всички и всички когато са се качили да шофират зад волана. Нашите деца са важни- животът е важен- цени го той не е даденост! Всеки миг е скъпоценен!”, пише тя.