Пловдив скоро отново ще се радва на зоологическа градина. Още през есента трябва да бъде завършено строителството на новия зоопарк в града. Очаква се различни видове екзотични животни да изпълнят пространството около Гребната база и да привлекат жители и гости на Пловдив.

Хабитатите в ремонтираната зоологическа градина в Пловдив ще се доближат максимално до естествената среда на животните. Бъдещите посетители също се надяват условията на живот да се доближават максимално до естествените за обитателите на зоопарка. Мечките ще се радват на площ от 3 декара, която ще наподобява гора. За маймуните пък ще има отопление, за да се осигурят температурите, на които те са свикнали да живеят. Какви са очакванията на пловдивчани за животните, които трябва да има в зоопарка – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Строителството на зоологическата градина в Пловдив е на финалната права, но за адаптацията на животните ще се иска време.

„Строителните работи са приключили на около 95 процента. Има някои неща, които са предписани от проектантите, от консултантите от Зоологическата градина в София. В момента чакаме официално възлагане.“, обясни пред TrafficNews.bg ръководителят на обекта Вакрил Запрянов.

В новия зоопарк ще има леопардови котки, сурикати, патагонска мара, носато мече, фламинго, камила, лама и други екзотични видове.
Очаква се зоологическата градина в Пловдив да отвори врати през месец септември.

TrafficNews.bg