Жителите на Абдовица са категорични, че няма да се откажат от протестите, докато не получат адекватни отговори за смъртта на Стефан от разследващите. По думите на близките на 31-годишния мъж версиите на полицията за случилото се на 16 юли продължават да се променят.

Днес протестиращите затвориха пътя на входа на квартала. Близките на Стефан са категорични, че няма да спрат да „напомнят” на разследващите за починалото момче. Според роднините и приятелите на мъжа със сигурност смъртта на Стефан не е случайна и има виновник за нея.

„Всички, които бяхме на погребението сме повече от всякога убедени, че има човешка намеса и Стефан е бит, тъй като по лицето му имаше множество синини и охлузвания, както в района на очите и на носа, така и при устата.”, разказа пред TrafficNews близка на Стефан Мария Велева.

Протестиращите твърдят, че в петък полицията им е казала, че е възможно Стефан да е блъснат от влак. Близките обаче настояват, ако това е версията на разследващите,  да бъде разпитан и човекът, който е управлявал влака. По думите на протестиращите обаче от полицията са им заявили, че не могат да получат информация кога са минавали влакове през района, както и кой ги е управлявал.

Какво още разказаха протестиращите и какви са исканията им, вижте във видеото: